Cartila® Gelenk Nahrung

Gelenk Nahrung ízületi tápszer
Ízületekre tervezve!

Kizárólag szarvasmarha kollagénből!  600gr  16,490.-  (60 napos adag)
Megvásárolható a képre kattintva!

I-es és III típusú kollagént tartalmaz.

Hatóanyag: 42% kollagén és 42% zselatin

Diabetikus, Laktózmentes, Gluténmentes, professzionális humán készítmény 19 éves magyarországi és 30 éves német fogyasztó tapasztalatokkal. A kilencvenes évek egyik meghatározó terméke, melyet azóta is folyamatosan fejlesztenek a legújabb eredmények és felhasználói tapasztalatok alapján. Kizárólag szarvasmarha kollagénből!

A terméket sportolók, – futók, labdarúgók, kézi- és kosárlabdások, testépítők, nehézatléták, súlyemelők, nehéz megterhelő fizikai munkát végző kőművesek, kertészek,  építőmunkások autószerelők és idősebb, mozgási nehézségekkel rendelkező emberek számára készítették.

Diabetikus készítmény kollagénszövetből, fehérjéből, cysztinből azoknak, akiknek elegük van a mozgási nehézségekből.  Erős fizikai megterhelésre tervezték.

Termékeink gyümölcsporral vannak ízesítve. Ezért, a termék kifejtheti a benne lévő gyümölcs jótékony hatását is. (alma, cseresznye, málna, ananász, narancs-barack)

 

 


 

Saját tapasztalat:

Horvath Jeno ultrafutas cartilaSipos István barátom – minden idők legnagyobb magyar multidays futója – révén 2000-ben ismerkedtem meg a Gelenk Nahrung termékkel. Az ultrafutás által az ízületekre kifejtett nagy fokú terhelésének ellensúlyozására kezdtem el fogyasztani. A nyolcvanas évek végétől  fogyasztott cápaporcot váltottam fel vele. Az idei évben (2023) túlléptem a 215,000 lefutott kilométeren, ízületi problémák nélkül. A mai napig hosszúakat futok, és jól is érzem magam. Így több mint 3 évtizednyi ultrázás után a mai napig 100 kilométer feletti országúti, és trail (hegyi) versenyeken veszek részt. Valószínűleg ebben van genetika és életmód is. De. Bizton állíthatom, hogy a termék jelentősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy  jelenleg is egészséges ízületekkel, aktív sportolóként tudok létezni. Ez nem csodaszer, de kúraszerű alkalmazása nálam már több mint két évtizede bevált, és ezért is forgalmazom bátran.
(Horváth Jenő ultrafutó)


 

 


Problémája az ízületi gyulladás és további panaszai vannak?

Gyakran fájdalomcsillapítókat alkalmaznak a problémák kezelésére.

A fájdalomcsillapítók csak a tüneteket fedik el, és nem az okokat szüntetik meg. Az okok leküzdésére gyakran ajánlott a tiszta kollagén hidrolizátum. A Cartila® Gelenk Nahrung Formula ezen túlmutat, hiszen a kollagén- hidrolizátum és a zselatin optimális keverékét állítottuk össze, amely sokszor jobb tapasztalattal rendelkezik, mint a hagyományos, nono-termékeknél. Az ízületi kopásra Hildegárd von Bingen már 1175-ben ajánlotta a zselatint a mozgási panaszok miatt.

A zselatin ma nyersanyagként áll rendelkezésre. A kollagén hidrolizátumot úgy kapjuk meg, hogy a zselatint bontjuk. Erre a célra fehérjéket lebontó enzimeket alkalmazunk, és hideg, vízben oldódó por keletkezik.

Mivel a fehérjéket már a hidrolizátumban emésztik, a por jól metabolizálható. Tehát ez egy zselatin és kollagén hidrolizátum.

A tudományos vizsgálatok kimutatták a porcképződés kollagén- hidrolizátum által történő stimulálását. Mindkét nyersanyagból optimalizált formula képes még jobb eredményeket elérni a Cartila® komplex formulájával, mint a nono-termékek használatával.

A Cartila® Gelenk Nahrung Formula egy másik pozitív hatása a bőrön, a hajon és a körmökön figyelhető meg, mert a szervezetet fokozza a kollagén öntermelésének folyamatát.

Mikor és mennyi Cartila® Gelenk Nahrungot kell enni?

Normál testsúly esetén (75-80 kg) a napi adag 10 gramm Cartila®. Optimális esetben reggel a bevitel üres gyomorban kell, történjen. Különböző ízek állnak rendelkezésre, így (ez különösen fontos a cukorbetegek számára) a bevitel egyszerűen vízzel hígítva történhet, és így hatásmechanizmust nem módosítják a gyümölcslevek és más folyadékok.

Mozgásszerveink problémáinak megkönnyítése érdekében, sürgősen szükség van a Cartila® Gelenk Nahrung hosszú távú használatára.

A minimális időnek 30 napnak kell lennie, 60-90 napon belül jelentősen jobb eredményeket érünk el. Tapasztalt ügyfeleink – a panaszoktól függően – évente egy-két kúrát tartva elérték a legjobb eredményeket.

Vannak-e mellékhatások? A Cartila® Gelenk Nahrung nem gyógyszer, hanem étrend-kiegészítő. Így nincsenek mellékhatások.


 

gelenk nahrung izuletre sporthoz, izuleti bántalmakra tervezveA komoly fizikai terhelés természetszerűleg próbára teszi az izmokat, ízületeket, ezért minden támogatásra szükségük van. A Cartila® Gelenk Nahrung szedése mindenkinek ajánlott, aki rendszeresen sportol, naponta nehéz fizikai munkát végez, vagy öregkori ízületi panaszai vannak.

A Cartila® Gelenk Nahrungot kifejezetten az ízületek védelmére tervezték, ami a megnövekedett fizikai terhelés mellett könnyű, akadálymentes mozgást biztosíthat. A készítmény hatóanyagai között természetes, növényi eredetű összetevők is vannak, mellettük pedig kollagén, cysztin fehérje gondoskodik az ízületek megfelelő működésének fenntartásáról. Napi egy adag már elég lehet ahhoz, hogy az ízületek gond nélkül vegyék az akadályokat, és ne okozzanak problémát sportolás, vagy fizikai munka közben.

 


A szarvasmarha kollagén

A kollagén a szervezetben a leggyakrabban előforduló fehérje, és számos szövethez, köztük a bőrhöz, az izmokhoz, a csontokhoz, az inakhoz, az agyhoz és a szívhez ad erőt és épséget. A marha kollagén a kollagén legnépszerűbb formája az étrend-kiegészítőknél, mivel I-es és III típusú kollagént tartalmaz. A bennük megtalálható kollagén típusai miatt, egy kiváló fehérje, amely támogatja a test minden szövetét. Megnövelik az osteoblasztokat – a csontokat alkotó sejteket – és segítenek a csontok ásványosításában.

Tájékoztató jelleggel

kb. 10 gramm természetes szarvasmarha kollagén alkotóelemeinek mennyisége, a teljesség igénye nélkül:

36 Kcal 7,8 gramm fehérje 0,1 g nátrium

Az esszenciális aminosavakat *-gal jelöltük

Szarvasmarha kollagén

1810 mg glicin
1119  mg glutaminsav
1038 mg prolin
758   mg arginin
731   mg alanin
595   mg aszparaginsav
307   mg lizin *
307   mg szerin
262   mg leucin *
216   mg valin *
189   mg fenilalanin *
171   mg treonin *
135   mg izoleucin
108  mg hidroxilizin
72    mg hisztidin *
54    mg metionin *
45    mg tirozin
1,029 mg hidroxi-prolin

 


Osteoarthritis

izuleti betegsegek helyei

 

Amikor osteoarthritisben szenved, az izületi porcok merevek lesznek és elvesztik rugalmasságukat. Ez az ízületi betegség a leginkább veszélyeztetetté teheti az izületeket a sérülésekre.

Az ízületi betegség idővel a porc elhasználódását okozhatja, ez fájdalomhoz vezet mert a csontok végül egymást is koptathatják.

A kollagén hidrolizátum használta biztonságos és segíthet bizonyos mozgási funkciókban az osteoarthritisben szenvedőknek, vagy más izületi betegség enyhítésénél. Mivel a porcok kollagénból épülnek fel, logikus, hogy ezzel az természetes étred-kiegészítővel erősíthetjük és stabilabbá tehetjük a porcokat és a kötőszöveteket.


 

A Cartila® Gelenk Nahrung többféle gyümölcsporral készül, ami fokozza az étrend kiegészítő szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Például C-vitamin pótlással vagy akár zsírégetéssel is.

Ízek: alma, ananász, cseresznye, csokoládé, málna, narancs-barack

  • az ananász kifejti természetes zsírégető hatását.
  • az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat
  • a málna Kitűnő vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos és csillapítja a lázat.  Az ásványi anyagok közül a kálcium-, kálium-, megnézium- és vastartalma kiemelkedő.
  • a cseresznye A- vitamint és béta-karotint, amely elősegíti a jó látást és a szem egészségének a megőrzését!
  • a narancs-barack, a narancs a többi citrusfélével együtt a legkitűnőbb C-vitamin-források egyike. A narancs antioxidánsai mérséklik a szabad gyökök káros hatásait, ezáltal segíthetnek bizonyos rákbetegségek megelőzésében. Megfelelő mennyiségű C-vitamin jelenlétében a gyomorban nem képződnek rákkeltő nitrozaminok. Az őszibarack Magas magnézium-, szelén- és cinktartalmának köszönhetően javítja a közérzetedet, és segít megszabadulni a feszültségtől. Fogyasztásának köszönhetően tehát nyugodtabb leszel, csökken a vérnyomásod, így szíveddel is jót teszel.

 

izuleti tapszer terdreA termék összetételét tekintve rendkívül nagy hasonlóságot mutat az emberi porcszövet, az inak és a szalagok állagával. Hatására az ízületi súrlódáscsökkentő folyadék termelődése is fokozódhat.  A zselatin hidrolizatum biológiai tápanyagai egyúttal a hajszálak megvastagodását, valamint a kéz-, és lábköröm megerősödését eredményezhetik.

A készítmény ajánlott az ízületeket  a csontozatot különösen igénybe vevő sportágaknál (pl. lesiklásnál és a nehézatlétikai szakágaknál, mint súlyemelés), az ízületek lehűlésével járó sportoknál, tenisznél, squashnál, különböző atlétikai szakágaknál, főleg futó- és ugrószámoknál. Ide tartoznak még az olyan sportágak is, mint pl. a labdajátékok.

A kollagén-zselatin hidrolizatumot legalább 2-3 hónapig javasolt szedni és fogyasztását a kezdeti eredmények után nem szabad azonnal abbahagyni: az ízületeknek ugyanis lassúbb, nehézkesebb a tápanyag ellátása, mint az izmoké vagy a különböző szerveké. A  készítmény alkotóelemeinél fogva, hozzájárulhat az ízületek egészséges működéséhez. A készítmény nem gyógyszer, hanem egy részben nyílt kötőszöveti fehérjéből-zselatinból és hidrolizált fehérjéből álló étrend-kiegészítő, Szedésekor mellékhatások ismeretlenek.

Javasolt fogyasztása: Napi 1 alkalommal, reggeli előtt 10 g (adagolókanál a dobozban, vagy enyhén púpozott evőkanálnyi) tápszert kb. 3dl tiszta vízben, tejben, rostos gyümölcslében elkeverjük, és elkészítés után azonnal fogyaszthatjuk. Müzlivel vagy joghurttal ugyancsak élvezetes italt készíthetünk belőle.

Összetevők: Hidrolizátum kollagénfehérjéből (42%), zselatinból (42%), savanyító citromsavból, cseresznyelé porból (3,3%), maltodextrinből, aromából, céklalé porból, dextrózból, édesítőszerekből aszpartámból és aceszulfám-K-ból, növényi olajból. Fenilalanint tartalmaz.

Átlagos tápérték 
 100 g
10g / adag
Fűtőérték 1543 kJ / 363 kcal 154 kJ / 36 kcal
Fehérje 78 g 7,8 g
ebből kollagén-hidrolizátum 32,76 g 3,27 g
Szénhidrátok 7,0 g 0,7 g
ebből  cukor 2,2 g 0,2 g
Zsír 0,3 g < 0,1 g
ebből telített zsírsav 0,1 g < 0,1 g
Élelmi rost 0,0 g 0,0 g
nátrium 0,3 g < 0,1 g

Megvásárolható ide kattintva!

Gyártja:  ProVista AG | Jathostr. 1-3 | D-30916 Isernhagen

Forgalmazza:   Futáshoz.hu Bt.  1118 Bp. Torbágy utca 13.

Viszonteladók, értékesítők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek:

tel:+36 30 712 2842   e-mail: office@cartila.hu

OGYEI/2986-1/2018  Notifikációs szám: 20025/2018